Напрежение в ромската махала в Русе тази вечер. Шест дни след убийството на Виктория Маринова в квартала, където последно е живял заподозреният за убийството й, е засилено полицейското присъствие. Притеснени, когато се прибират вечер, са живеещите близо до Парка на младежта, а хората, които спортуват, настояват за повече камери за видеонаблюдение.

Русе

Според съседи на Северин Красимиров, леля му и жена му са напуснали дома си, защото се боят от отмъщение. В квартал "Тракцията" на пръв поглед е спокойно. Хората обаче казват, че се страхуват за своята безопасност. Елинка, която има 8 деца, казва, че нейни близки са получавали заплашителни съобщения по телефона и Фейсбук.

Елинка: Искат да влязат някакви си скинари, някакви емемейци. Ако трябва да се съберат телефоните и да се види какви заплахи има срещу нас, че ще ни нападат квартала.

От полицията са наясно със създалото се напрежение, затова там денонощно има служители на реда.

Старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе: Към момента ние нямаме обективни данни, които да потвърдят тези техни опасения. Въпреки всичко сме създали организация за една бърза и адекватна реакция при ескалация на напрежението.

Русенци, които спортуват в градски условия, започнаха подписка, в която настояват за видеонаблюдение във всички паркове и зони за разходка в града.

Велизар Ташев: Подписката е с цел да подтикнем общината и властимащите, тук на място да създадат условия, че такова събитие да няма възможност да се повтори.

От общината обясниха, че в младежкия парк има видеонаблюдение, предвижда се камери да бъдат монтирани и в останалите паркове. Ще бъде обезопасена и каменната алея, където стана престъплението.

Спасимир Димитров, директор на "Обществен ред и сигурност" - Община Русе: Следващата година ще бъде започнато изграждане на парапет, съответно парково осветление, а съответно ще бъдат сложени и камери за видеонаблюдение.

Утре от 10:30 ч в храма "Света Троица" в Русе ще бъде почетена паметта на Виктория Маринова.

В квартала, където е живял Северин Красимиров, се страхуват от отмъщение

В квартала, където е живял Северин Красимиров, се страхуват от отмъщение

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова продължава да е най-коментираната тема в града. Жестокостта на престъплението потресе всички. В...