НОВИНИ

Напрежение в Шарково след положителната проба за огнища на чума

Напрежение създаде новината за положителната проба в стадото кози на баба Дора. Самата тя, както и други жители на село Шарково изразиха съмнение в резултатите, оповестени от властите тази сутрин.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
12:16, 19.07.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас


Нина Гергова: Ние сме тук не да защитим само животните. Ние сме тук да покажем, че българският дух е жив, че животните всъщност са здрави и всичко е една манипулация. Искам да задам няколко въпроса - защо не са използвани няколко лаборатории. Някой показа ли тези резултати или всичко е само слухове. Защото аз тука виждам здрави хора, здрави животни, които се разхождат съвсем нормално.
Валентина Петрова: Госпожа Дора се превърна за всички в нещо като майка. От името на стотици хиляди хора в нашите групи ние й подарихме един невероятен подарък - икона.
Баба Дора: Аз не вярвам. Какво е това чудо. Аз за първи път сега чувам и направо съм смаяна. Как може ...тия същите проби..аз Динко и бате Стоян - да са отрицателни и изведнъж моята да стане положителна. Кажете каква е тая работа!? Аз също се разтревожих много, както виждате животинчетата играят и пет пари не дават...

На всички входно-изходни пътища към селата с огнища на чума са разположени постове на жандармерия и постове, които дезинфекцират автомобилите.

;

В ранния следобед днес се очаква в Болярово да пристигнат вътрешният министър Валентин Радев и министърът на земеделието Румен Порожанов. Ще бъде сформиран и местен областен щаб с кметовете на Болярово и на двете съседни общини Елхово и Странджа, които са гранични на огнищата със зараза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп смята Путин лично отговорен за руската намеса в изборите
Тръмп смята Путин лично отговорен за руската намеса в изборите
Около 1700 места останаха свободни в столичните гимназии
Около 1700 места останаха свободни в столичните гимназии