НОВИНИ

Напрежение във фургонното селище в кв. Аспарухово, Варна

Във фургоните, където преди три години бяха настанени останалите без домове след наводнението в „Аспарухово", все още живеят около 90 души. Повечето са социално слаби, някои - с тежки хронични заболявания.

bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 14.07.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Мария Иванова живее в един фургон с майка си и със сина си, и тримата имат здравословни проблеми, общите им доходи са около 250 лева на месец. Ако ги извадят от фургона, няма къде да отидат.

Мария Иванова: Ходихме при Калина Белмезова, кмет на Аспарухово - тя каза, че няма общински жилища и да си заминаваме, откъдето сме си дошли, и ще бъдем изкарани оттук. Няма да ни осигурят абсолютно никакво жилище.

Хората са получили предупреждения, че предстои да бъдат преместени на друго място или просто извадени от фургоните.

Иванка Пенева: Дойде един господин от голяма Община с една негова прислужница, носеща документи и казаха „кой от където е дошъл там да си иде“. Ние къде да отидем?

В селището има и млади хора, повечето работят, но и техните доходи са ниски, затова разчитат на Общината.

Геро Симеонов: Като търсиш работа, винаги се намира, само да има къде да се живее. Заплатата ми не е голяма, пък и като трябва да даваш пари за лекарства не можеш да плащаш масов наем, за това се надявам на общинско жилище - ще мога да го плащам - и тока и водата, всичко ще си плащам.

Днес в селището пристигнаха представители на Община Варна, хората влизаха за разговор един по един, а на излизане не коментираха. От Община Варна само заявиха, че техни представители са на място и информация ще има, когато приключат срещите си. До края на работния ден повече информация какво се случва във фургонното селище не беше дадена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се стигне ли до Европа на две скорости?
Ще се стигне ли до Европа на две скорости?
Десетгодишно дете засне малко мече на детска площадка в Сопот
Десетгодишно дете засне малко мече на детска площадка в Сопот