НОВИНИ

Напрежение във варненското село Каменар

Жители на варненското село Каменар сигнализираха за това, че са станали жертва на полицейско насилие. Около 14 часа днес маскирани са нахлули в ромската част на селото и по думите на кмета Светослав Райков, след като нанесли побой над някои от местните хора, са избягали. Говорителят на полицията във Варна Ивана Милева съобщи, че през деня са извършвани проверки в целия град във връзка с тежко криминално престъпление, извършено тази сутрин. Част от проверените са били и жители на Каменар.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
15:50, 08.08.2017
8865
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Жена на средна възраст е станала жертва на изнасилване тази сутрин във Варна, докато е отивала на работа. Подаден е сигнал до полицията, а жертвата е успяла да даде описание на извършителя. Във връзка с разследване по случая, полицейски екипи са правили проверки в целия град, включително и в село Каменар. Вече има задържани, но не от селото, каза говорителят на полицията Ивана Милева. По нейни думи, когато полицаите пристигнали в селото, група мъже се разбягали, което станало причина да бъдат спрени за проверка. Според жителите на селото обаче проверката е била съпътствана от насилие.

Светослав Райков, кмет на село Каменар:
"Обаждат ми се по телефона граждани на село Каменар. Кмете, знаеш ли че тук мотористи, пребиха ме от бой. Аз видях двама мотористи, заминаха. Качих се горе на спирката, видях три коли полицейски патрулки и 6 мотора. Един бял микробус имаше след тях. Не успях като униформени да ги снимам."

"Ако това е акция наполицията, нека министъра си погледне хората за какво става въпрос. Мъж: Спря ме друг полицай. Обаче докато изкарам от колата документите, книжката и портфейла, спряха 7-8 човека, идва третия слага ми ръката ей така, излязох аз и почнаха да ме ритат."

"На единия, с него бяхме заедно, счупиха му носа."

"Да казват имената на тез полицаи, дето ги биха, за какво ги биха."

По думите на кмета на Каменар, жителите му са възмутени от полицейското насилие и смятат да заведат жалби. От полицията не коментираха начина на провеждане на проверките, но говорителят каза, че ако е необходимо, ще бъдат разследвани и действията на полицейските екипи. Има задържани във връзка с изнасилването, но все още не е ясно сред тях ли е извършителят. Проверката по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шиниъд ОКонър призна опит за самоубийство
Шиниъд О'Конър призна опит за самоубийство
Заповедта за Калиакра продължава да действа, докато не бъде взето ново решение
Заповедта за "Калиакра" продължава да действа, докато не бъде взето ново решение