НОВИНИ

Напрежението в Близкия Изток продължава да расте

Напрежението в Близкия изток продължава да расте. Днес в Ливан се очаква голяма демонстрация срещу решението на Доналд Тръмп да обяви Ерусалим за столица на Израел. Стотици протестираха в Индонезия, най-голямата мюсюлманска държава.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:16, 11.12.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Антиамерикански лозунги и горящи американски знамена - така протестиращите в Джакарта демонстрираха гнева си от американското решение за Ерусалим.

- Това показва, че мюсюлманският свят е обединен. Изказването на американския президент разруши мира и върна хаоса в региона.

Ерусалим осъмна със засилени мерки за сигурност след вчерашното нападение на централната гара в града. Палестинец на намушка с нож охранител. Състоянието на пострадалия е тежко. Нападателят е 24-годишен палестинец. Той беше задържан.

Темата "Ерусалим" става централна и на дипломатическата сцена. В Кайро днес се срещат палестинският и египетският президент и йорданският крал. По-късно в Египет ще пристигне руският президент. След Кайро Владимир Путин ще отпътува за Турция. Обстановката в Близкия изток ще бъде от основните теми на разговорите му с Ас Сиси и с Ердоган.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Могерини: ЕС е за възобновяване на мирния процес в Близкия изток
Могерини: ЕС е за възобновяване на мирния процес в Близкия изток
Автобус се запали на бул. “Цариградско шосе“, няма пострадали
Автобус се запали на бул. “Цариградско шосе“, няма пострадали