Прокуратурата ще поиска днес постоянен арест за четиримата мъже от Раднево, които раниха трима младежи при саморазправа на пътя. Около 22 ч. обстановката се успокои, но засиленото полицейско присъствие в района остава. В пряко включване в "Денят започва" кметът на Раднево Теньо Тенев призова хората, които протестират, да го направят мирно. По думите му, провокациите снощи са били предизвикани от футболни фенове на "Берое". В 9:30 ч. започва оглед дали търговските обекти в ромската махала, притежание на проблемната фамилия, са законни.

Задържаните роми са обвинени в опит за убийство. Случаят провокира обществено напрежение и масови протести срещу агресията в града. Оказа се, че това не е първият случай на насилие, а нападенията са свързани с конкретна фамилия от ромския квартал "Кантона".

Напрежението ескалира снощи. Четирима протестиращи и един полицай пострадаха след като група недоволни граждани се опита да пробие полицейския кордон и да влезе в ромската махала на града. Стигна се до сблъсъци с жандармерията.