НОВИНИ

Напролет започва ремонт на Сарайския мост в Русе

Един от потенциално опасните мостове в Русе - на пътен възел Сарая, ще бъде ремонтиран. Вече е одобрено европейското финансиране за близо 9 милиона лева. Дейностите включват и реконструкция на бул. „Трети март", който е един от изходите за София.

bnt avatar logo
от БНТ
10:49, 21.08.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Булевард „Трети март" и Сарайският мост са най-натоварените пътища в Русе - те свързват Западната промишлена зона с града и граничния пункт Дунав мост, оттук преминава голяма част от трафикът от и за София, всички тролейбуси, а състоянието на моста от години е критично - и с просто око се вижда, че бетонът е износен, стърчат арматурни железа, парапетите са ръждясали.

Красимир Георгиев: В окаяно състояние е просто… Долу се вижда - има метални подпори допълнително слагани. Би трябвало да се вземат някакви мерки. Ако ще е само козметични ремонти, колкото да се маскира, безпредметно е да се прави.
Иво Иванов: Когато вали дъжд, тече вода, някъде има пукнатини. Спирам и си мия тука стъклото под моста.

А Сарайският мост през годините многократно е бил обследван и са правени проекти за реконструкцията му. Парите обаче стигали само за козметични ремонти и указателни табели, с които никой не се съобразява.

Димитър Наков - зам.-кмет на Община Русе: Там ще бъдат изпълнени укрепителни мерки, които ще позволят пълноценното използване на моста. По него към настоящия момент има ограничения за натовареността, така че да можем да запазим неговата конструктивна цялост.

От Общината очакват до пролетта вече да са готови с техническия проект и да има избран изпълнител. А хората, които преминават оттук, се надяват на лека зима, която да не го увреди допълнително, и на по-строг контрол за преминаващите с бясна скорост, без да спазват дистанция, автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ципрас ще обяви нова ера на финансова свобода
Ципрас ще обяви нова ера на финансова свобода
Броят на мигрантите на гръцкия остров Лесбос отново надхвърли 10 000
Броят на мигрантите на гръцкия остров Лесбос отново надхвърли 10 000