НОВИНИ

Напукан асфалт на площад "Руски паметник" година и половина след края на ремонта

По-малко от две години след края на ремонта настилката на площад "Руски паметник" се напука. За проблема сигнализираха граждани, които са забелязали, че асфалтът около релсите е започнал да се рони. По темата работиха Тереза Ставрева и операторът Константин Димитров.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тереза Ставрева
18:00, 29.05.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Едва година и половина след края на големия ремонт на Руски паметник, вече са налице първите пукнатини. Най-големи поражения след зимата има на асфалта около релсовия път, където настилката е започнала да се рони.

Веселин Кирев
"Първо е работено некачествено като материали очевидно. Второ - явно няма никакъв контрол от страна на органите, които е трябвало да контролират. Въобще не знаем дали са спазени изисквания за настилка по асфалта и под паважа."

За настилка на кръстовището преди година и половина Столичната община избира така наречения "смесен вариант", при който се запазват и част от паветата, освен че се полага асфалт.

Веселин Кирев
"Може би за някой, който иска да кара скоростно, е по-добре, но всъщност след това време, след зимния сезон, вече се е напукала настилката и вероятно ще трябва да се прави някакъв вид ремонт."

Проблем обаче има не само с асфалта, но и с паветата, които на места вече са разместени.

Веселин Кирев
"Като цяло не се правят качествено ремонти. Има и примери за това наскоро павирани пренаредени улици. Аз знам хора, които са го работили 1-2 дни това нещо и се хващат, плащат им се малки заплати, това са необучени хора и резултатът е лош."

От Столичната община заявиха, че реконструкцията на "Руски паметник" е с гаранция от пет години, които все още не са изтекли. Това означава, че отстраняването на пукнатините ще бъде изцяло за сметка на фирмата изпълнител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангелкова: Няма да допуснем строителство в курорта Лозенец
Ангелкова: Няма да допуснем строителство в курорта "Лозенец"
Нормализира се графикът на полетите на Хийтроу и Гетуик
Нормализира се графикът на полетите на "Хийтроу" и "Гетуик"