Отиде си журналистът Величко Скорчев. Повече от четвърт век професионалният му път е свързан с Българската национална телевизия, където е международник, редактор и водещ. Наричат го "бащата на сутрешните блокове". Сигналът на предаването, с което Величко Скорчев става любимец на милиони зрители - "Добър Ви ден" прозвучава за първи път на 18 септември 90-та година.

Опелото ще бъде в неделя, 13 януари, от 14.00 часа в църквата "Св. Седмочисленици" в София.


Въвел е в телевизията много от лицата, които и днес са популярни сред зрителите и винаги е твърдял, че всеки телевизионен журналист трябва да мине и през писаното слово.


Величко Скорчев: Денят ми става добър от новините. Това е вече едно заболяване. Все съм си мислил: човек в "Сан Стефано" влиза с ДНК и за нула време става БНТ. Моят ден в голяма степен зависи от това - добри ли са новините или не са..

Сигналът на предаването, с което Величко Скорчев става любимец на милиони зрители - „Добър ви ден“ прозвучава за първи път на 18 септември 90-та година.

По-късно сутрешната програма на БНТ се излъчва с названието „Добър ден, България!“ Тогава в предаването, коeто се реализира с активното участие на регионалните телевизионни центрове на БНТ няма и минута за политика.

Сред авторите на тогавашния сутрешен блок на обществената телевизия са проф. Йордан Ведър, актьорът Димитър Вачев, проф. Драган Тенев и други. Новините на водещи телевизионни канали представят различните гледни точки към важните събития от различни точки на света.

"Поставихме акцента на семейството и хората, защото така започва възпитанието. Мобилизирах центровете, тъй като е важно да има импулс при зрителите. Така се обича родината",спомня си в едно от последните си интервюта телевизионната легенда Величко Скорчев.


Първият водещ на сутрешния блок на БНТ Величко Скорчев на 80 години

Първият водещ на сутрешния блок на БНТ Величко Скорчев на 80 години

Известният журналист на БНТ Величко Скорчев празнува 80-годишен юбилей. В неговия дом се събират три поколения журналисти. Първият водещ на сутрешния...

Дълги години „Добър ви ден!“ е най-разпространения поздрав и за зрителите и за колегите в телевизията.

Величко Скорчев е завършил археология и история, през септември 2018 г. навърши 81 години и остави своята трайна диря в историята на българската журналистика.

Екипът на БНТ изказва съболезнования на близките на Величко Скорчев.