В Гърция броят на жертвите от пожарите нарасна до 91. Изчезнали са най-малко 25-ма. Разказ от първо лице за най-смъртоносните пожари в Европа от 1900 година насам.

49-годишният Константинос Гикас е жител на Неос Вуцас. Когато огънят достигнал и до неговата къща, той се оказал в капан, но решил да заснеме случващото се.

Константинос Гикас, жител на Неос Вуцас: Вятърът затвори вратата. В този момент видях огъня и си казах: "Трябва да снимам".

Константинос обаче бил без ключове пред затворена врата. Децата и съпругата му вече били в безопасност в колата, но трябвало да се погрижи за 87-годишния си баща. Възрастният човек отказвал да напусне дома си и животните си. Все пак финалът на тази история е щастлив и освен хората, били спасени и две котки и куче.

Днес семейството още е в шок, но са решени да изградят всичко отначало.

Междувременно в Гърция споровете за управлението на кризата продължават. Опозицията обвинява правителството, че първоначално е прикрило броят на човешките жертви. Разследването за причините за пожарите продължава. Според първоначален доклад, цитиран от местни медии, вероятно става дума за престъпна небрежност.