НОВИНИ

Наръганото с нож 16-годишно момче остава в тежко състояние

16-годишното момче, което снощи беше намушкано в София, остава в изключително тежко състояние. Полицията рано тази сутрин е задържала извършителя, който също е непълнолетен. Все още се изясняват обстоятелствата, при които се е случил инцидентът.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:18, 21.05.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Инцидентът става снощи след 21:30 ч пред зала за частни събития под наем в столичния квартал "Гео Милев". Управителят разказва, че тогава негов служител тъкмо изпращал гостите, които наели залата за парти за рожден ден.

Михаил Събев - управител на залата: Чул е счупване на бутилка и е видял някакво момче да тича и да казва, че са го наръгали с нещо.

По данни на полицията пред залата възникнал спор между две компании, повечето непълнолетни. При конфликта 16-годишно момче е било прободено в областта на гърдите. Пострадалият е откаран в "Пирогов", където е опериран.

Михаил Събев - управител на заведение: Нямат нищо общо със събитието, което е било тука. Просто така се случи, че имаше събитие в залата.

Според съседи, в района често се събират групи младежи, които вдигат шум до късно вечер.

Алека Стрезова - живущ в кооперацията: Те са две огнищата - едното е детската площадка с футболните хулигани, другото е клубът. Имаше включително някакви партита, които започваха в неделя в 8 сутринта до 6 вечерта, електронни партита нонстоп, при които цялата сграда пулсира.

Подавани са десетки сигнали до общината и районното управление, казват живeeщите в кооперацията.

Алека Стрезова - живущ в кооперацията: На нас лично са ни казвали, когато сме се обаждали да се оплакваме, че това са млади момчета, които и те има нужда някъде да седят и да се събират.

Една от версиите, по които работи полицията, е именно спор между футболни агитки. Заради възрастта на предполагаемия извършител, с него работят от детска педагогическа стая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралиец откри самороден къс злато с тегло 1,4 кг
Австралиец откри самороден къс злато с тегло 1,4 кг
Политическата криза в Австрия достигна и канцлера Курц
Политическата криза в Австрия достигна и канцлера Курц