В началото на разследването сме, започнато е досъдебно производство. На първо време - извършен е оглед на местопроизшествието, но и на мястото, където извършителят е задържан. Иззети са множество веществени доказателство, разследва се опит за убийство. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в "Денят започва", по повод вчерашния инцидент, в който 15-годишен наръга с нож свой съученик.

Двете момчета се познават, съученици са, иззет е телефонът на друго момче, пред което извършителят е признал за деянието.

Пострадалото момче е в тежко състояние, лекарите се борят за живота му.

Възникнало е напрежение между двамата заради публикация в интернет, според свидетели е имало колаж с лицето на извършителя на деянието в клип или снимка с хомосексуални сцени, каза Румяна Арнаудова.

Прокурор от Софийска градска прокуратура вероятно ще повдигне обвинение за опит за убийство, предстои да бъде взето решение за мярката за неотклонение.

Обида във Фейсбук доведе до кървава саморазправа между двама тинейджъри в София

Обида във Фейсбук доведе до кървава саморазправа между двама тинейджъри в София

Обида във Фейсбук се разви до кървава саморазправа между двама тинейджъри. 15-годишно момче многократно намушка с нож 16-годишен. Пострадалият е опери...