Над 30 нови книги получиха артистите ветерани в рамките на инициативата „Нарисувай / Напиши ми Коледа“. Книгите са нови издания и са подарък от гостите на литературен клуб „Перото“ за хората обитаващи „Дома за ветерани на културата и изкуството“ в София.

София

Сред дарените заглавия са творби на Рей Бредбъри, Георги Господинов, Франсоаз Саган, Силви Вартан и други именити автори.

Деница Аргиропулос, управител на Литературен клуб "Перото"
"Хората определено се радват и вече се зачетоха в тях. Зарадвахме хората с по една хубава книга. И не само една."

Заедно с оригиналните заглавия има и ръчно изработени книжки с рисунки и пожелания, а за хората на изкуството подаръкът е особено ценен.

Добрина Караджова, актриса
"Книгите за мен са другото ми аз. Разбирате ли, без книга, аз мисля че не може изобщо да се съществува.
Иван Георгиев, актьор
"На мен всички книги ми правят впечатление. Те са приятели. Нямам други приятели, те са ми най-добрите приятели. Те ми спасяват самотните нощи."

„Домът за ветерани на културата и изкуството“ дава подслон на актьори, певци, балетни и циркови артисти, които са в пенсионна възраст и нямат достатъчно средства. В момента в дома живеят 9 души. През следващата 2017-а се очаква да дийдат още нуждаещи се хора, отдали живота си на изкуството."

Книгите са много, всичките са интересни - имаме и "Смях в залата", за да ви развеселим, "Стари хипари" и всякакви различни заглавия, от които може да избирате, да четете и миговете ви да станат по-приятни. И да ви заредят за празниците с усмивка.