НОВИНИ

Наркоцентър търси по-голяма сграда

Православният център за духовно обгрижване на наркозависими във Варна се нуждае от по-голяма сграда, за да може да приема повече хора, които искат да се откажат от дрогата. Желаещите да се лекуват в него стават все повече. Близо 50% от постъпващите в центъра, който получи и лиценз от Националния център по наркомании, успяват напълно да се откажат от дрогата.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
18:34, 21.12.2015
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Повече от 200 души са потърсили спасение от дрогата в Центъра за духовно обгрижване на наркозависими във варненския квартал "Аспарухово". Един от тях е Йордан Луков. Лична драма го кара да посегне към наркотиците. В центъра е от две години и половина и се лекува успешно.

'Промени ми се целия мироглед... Въобще даде ми смисъл за живот", заяви той.

Центърът разполага с две помещения, предоставени безвъзмездно от Областната администрация и Варненската митрополия, които могат да приютят едва 10 души. Желаещите обаче да се лекуват там стават все повече.

"Интересът наистина е голям поради това, че много хора го виждат като една услуга, свързана с духовно обгрижване на зивисими, най-вече с тях работят свещеници от Българската православна църква", коментира Цветина Мицова - управител на Фондация "Отвори очи".
"След 7-8 месеца виждам как тези деца от една маса стават личности", сподели отец Михаил.

В центъра търсят също възможности да се самоиздържат, защото много от зависимите не могат да си позволят месечната такса от 550 лева. Един от вариантите е да се построи сграда извън града, но да има и земя, която да се обработва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов микробус за хора с увреждания във Варна
Нов микробус за хора с увреждания във Варна
Помощ за деца, пострадали в катастрофи
Помощ за деца, пострадали в катастрофи