НОВИНИ

Нарушения на плаж "Фичоза" установи проверка на министър Ангелкова

Проверка на министъра на туризма Николина Ангелкова установи драстични нарушения на плаж "Фичоза" край Варна. Той не е отдаден на концесия и е неохраняем.

bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 27.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Почистването му, водното спасяване и медицинските постове се обезпечават от Община Варна и от Областната управа. Това не е попречило обаче на хотел, който се намира непосредствено на плажа, да разположи чадъри и шезлонги по част от него. По думите на министър Ангелкова това е тежко нарушение на закона. Тя подчерта, че когато един плаж не е отдаден на концесия или наем, никой няма право да разполага на него плажна инфраструктура, която да се използва само от гости на съответния търговски обект.

Николина Ангелкова- министър на туризма
„Абсурдно е това, плажът трябва да бъде свободен за всеки и в този случа ние ще наложим санкция но хотела. Санкцията за юридически лица е от 10 до 50 000 лева. Всички тези табели трябва да бъдат премахнати, за да може всеки плажуващ да използва този неохраняем плаж. Всичко това допълнително ни провокира да мислим за групирането на плажовете по- специална уредба по отношение на санкционирането за неохраняемите плажове, за да можем да уредим и такива случаи и да бъдем по-ефективни, ако трябва ние всеки ден ще налагаме глоба, друг въпрос е решението на собственика дали ще може да си позволи да плаща тези глоби."

Проверките на министъра на туризма Николина Ангелкова по плажовете на Северното Черноморие продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празник на Поломието край Русе
Празник на Поломието край Русе
Нови правила за общински жилища в Благоевград
Нови правила за общински жилища в Благоевград