НОВИНИ

Нарушения на пътя заради ремонта на улица "Козлодуй"

Ремонтът на улица "Козлодуй" в София стана причина за масови нарушения на пътя. За да си спестят 150 метра, шофьорите често навлизат в насрещното движение по еднопосочната улица "Дунав", вместо да заобиколят през улица "Г. С. Раковски". Ремонтните дейности се извършват в участъка между улиците "Дунав", "Константин Стоилов" и "Индустриална".

bnt avatar logo
от Владимир Христовски
19:10, 25.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Реконструкцията на улица "Козлодуй" ще се реализира на четири етапа. Първият започна на 16 юли.

Инж. Тодор Кръстев, кмет на район Сердика: "В този участък ще бъдат подменени изцяло трамвайните линии, водопровода, канализацията и ще бъдат наново преасфалтирани след поставянето на новите трамвайни линии."

След подмяната на релсите шумът от движението на трамваите ще бъде значително намален. Очаква се също платната и тротоарите да бъдат разширени. Реконструкцията доведе и до промяна в движението на трамвайни линии 3, 4 и 18 за целия период на строителството. От районната администрация са помислили и за обходни маршрути, докато трае ремонтът на улицата.

Инж. Тодор Кръстев, кмет на район Сердика: "Хората,които пътуват към "Орландовци", ще могат в еднопосочното платно на "Константин Стоилов" да минават отдолу под моста и да продължават по улица "Железопътна".

А тези, които се движат от "Орландовци", могат да преминават по улица "Железопътна" и наляво покрай реката, за да излязат на "Сточна гара". Хората в квартала ще могат да се придвижват през улица "Клокотница" през "Будапеща" и ще могат да правят връзка с булевард "Сливница".

Очаква се ремонтът да приключи на 11 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работник пострада тежко при ремонта на тунел Витиня
Работник пострада тежко при ремонта на тунел "Витиня"
20% ръст на посетители в музея в Благоевград
20% ръст на посетители в музея в Благоевград