НОВИНИ

НАСА откри слънчева система със същия брой планети, какъвто има и нашата

Американската космическа агенция откри цяла слънчева система със същия брой планети, какъвто има и нашата.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:21, 15.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света
наса откри слънчева система същия брой планети какъвто нашата

Откриването на нова планета около звездата Кеплер-90, която прилича на нашето собствено слънце, означава, че отдалечената слънчева система има общо осем познати планети. И тези планети приличат на тези край нас: скалисти планети обикалят в орбита близо до звездата, с газова гиганти по-далеч.

Звездата и нейното семейство от планети вече бяха известни, след като бяха открити от космическия телескоп Кеплер. Но пробивът дойде, когато астрономите откриха новия свят, което беше направено чрез технологията на Google за изкуствен интелект.

Компютър беше обучен да прегледа данните от космическия телескоп Кеплер и да търси сигнали, които могат да принадлежат на планетите. И открива нови планети в съществуващите системи, като забелязва сигнали, които като че ли предизвикват интерес, но са твърде слаби, за да бъдат забелязани от хората.

Това предполага, че може да има скрити цели светове и слънчеви системи в данните, които вече сме събрали, но които не сме забелязали, защото има толкова много сигнали, които да бъдат проследявани. Кеплер е събирал четири години данни за това какво има на небето и откри 150 000 звезди - много повече, отколкото хората биха могли да видят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на ЕС започват втора фаза на преговорите за Брекзит
Лидерите на ЕС започват втора фаза на преговорите за Брекзит
Разбита е терористична клетка на Ислямска държава в Санкт Петербург
Разбита е терористична клетка на "Ислямска държава" в Санкт Петербург