НОВИНИ

Наш филм селектиран за фестивала в Кан

За 69-ти път Кан събира елита на филмовия свят.Прочутият кинофестивал се откри тази вечер с новия филм на Уди Алън. Романтичната история връща зрителите в 30-те години на миналия век. В конкурсната програма се състезават 21 филма. Сред тях: "Хулиета" на Педро Алмодовар, "Това е просто краят на света" на Ксавие Долан и "Непознатото момиче" на братя Дарден. В журито са звезди от ранга на Кирстен Дънст, Ванеса Паради и Доналд Съдърланд. На фестивала тази година има и българско участие. Филмът "Пулс" на режисьора Даниел Делчунков. С младия автор ни среща репортерът Виктор Дремсизов.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
22:30, 11.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Български филм в официалната селекцията за късометражно кино в Кан. "Пулс" на младия режисьор Даниел Делчунков насочва вниманието върху евтаназията.

С история за моралната дилема и хуманността, сред блясъка на 69-тото издание на филмовия фестивал в Кан, ще се представи и българският режисьор Даниел Делчунков.

Даниел Делчунков, режисьор: Темата за евтаназията е една много сложна и трудна тема, която още в началото знаех, че е трудна за реализиране, но тя е тема, която вълнува почти всеки човек в даден момент от неговия живот.
;

Вярващите смятат, че животът е дар от Бога и никой освен Него няма право да го отнеме. За Църквата това е най-тежкият грях. От другата страна е лекарят, който е свидетел на страданията на своите пациенти.

Даниел Делчунков, режисьор: Когато си на война, човек мисли по съвсем по-различен начин, един доктор мисли по съвсем различен начин. Във войната много лесно можеш да вземеш решение да спреш един човешки живот. Докато си в една болница в наше време това е почти невъзможно.

Да сложиш край на живота си или да продължиш да се бориш е личен избор, от който автора не лишава и своите зрители. Затова и филмът е оставен с отворен финал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Оттеглянето на АБВ вероятно е заради президентските избори
Бойко Борисов: Оттеглянето на АБВ вероятно е заради президентските избори
Изложбата на Станислав Памукчиев Преминаване в Националната галерия
Изложбата на Станислав Памукчиев "Преминаване" в Националната галерия