НОВИНИ

Насилие над деца с увреждания в дом "Хризантема" в Габрово

В медиите бяха разпространени клипове, на които се вижда как служители от дом "Хризантема" в Габрово удрят деца с увреждания. Записите са правени от възпитателка в продължение на две години, но общината и социалните разбрали за случая едва сега. И двете служителки, които са заснети да посягат на деца, все още се водят на работа в дома. Едната била в болничен от април миналата година, а другата, по думите на директорката Маринела Лазарова, ще бъде уволнена до края на тази седмица.Прокуратурата и социалните служби в Габрово извършват проверка в дома.

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 23.01.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Маринела Лазарова - директор на дома: Фактът, че в момента сезирах органите и всичко това излезе на бял свят, мисля, че все пак направих, предприех действия в правилната посока. Много пъти през това време ми беше искана оставката, да бъда освободена ,в присъствието на персонала, кмет на община, директно ми беше казвано, че тези хора са добри, че работят идеално и там където не съм желана, не трябва да оставам на работа.
Радослава Братованова - Директор "Социално подпомагане" - Габрово: До момента, до който не излязоха тези информации в медиите, не бяхме уведомени.Тука искам да кажа, че много голяма наказателна отговорност носи този, който е укрил информацията!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Пловдив предостави на полицията камерите на входовете на града
Община Пловдив предостави на полицията камерите на входовете на града
Жените в историята и историята на жените и пола
"Жените в историята и историята на жените и пола"