Зачестяват случаите на насилие при връзки, възникнали след запознанство в интернет. Това показва проучване на социалните работници от варненската фондация "SOS -семейства в риск". Обикновено жертвата е от малко населено място, която търси живот в голям град.

Вижте как започва кошмарът.

Обикновено след 3-4 месеца от запознанството в интернет, избраницата се съгласява да заживее заедно със своя любим.

Жена: Веднага си намерих работа. Той обаче сложи ръка още на първата ми заплата. И това продължи, всеки път ми вземаше парите.
Мария Хаджитенева - теренен работник: Той я използва чисто икономически, за да добива средства, като й изземва всички средства. Не й позволява тя да се чува с близките си, откъсва я от роднини.
Жена: Като му казах да си намери работа, направо полудя. Започна да ми крещи и да ме удря. Обидите и побоите продължиха. Беше ад.
Мария Хаджитенева - теренен работник: Физическо насилие в тези случаи е по-рядко, но е много драстично. Има много случаи, в които заплашват със самоубийство ако жената, живяла при тях, се опитва да се отдели.

Тази година от фондацията са успели да помогнат на десетки жени в по-малките общини на Варненска и Добричка области. Там са проведени разяснителни кампании за скритото домашно насилие.