НОВИНИ

Насилието срещу чужденци в Германия се е увеличило почти двойно

Германското правителство е обезпокоено от зачестилите прояви на насилие, дело на десни екстремисти, предаде ТАСС, като се позова на сп. "Шпигел".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:46, 24.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
насилието чужденци германия увеличило почти двойно

Полицията в Германия е регистрирала от януари до средата на септември 507 случая на насилие срещу чужденци, което е почти два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.

По данни на вътрешното министерство от началото на 2016 г. са регистрирани над 1800 политически мотивирани правонарушения срещу мигранти и бежанци.

Неонацисти и противници на приемането на бежанци са извършили 78 палежа на сгради с настанени в тях мигранти, а в осем случая е ставало дума за убийство или опит за убийство.

Според вътрешното министерство сред десните екстремисти се разпространява реторика на съпротива срещу властите. Особено активна е радикалната организация Движение за идентичност, която напоследък е наблюдавана от германското контраразузнаване. Към нея са се присъединили много бивши членове на крайнодясната Националдемократическа партия.

Същевременно властите определят едва 20 десни екстремисти като реална заплаха за Германия. За сравнение ислямистите, смятани за заплаха в страната, са 520 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ципрас призова за солидарно разпределение  на тежестта на бежанската криза
Ципрас призова за солидарно разпределение на тежестта на бежанската криза
200 души бягаха от Гюргево до Русе
200 души бягаха от Гюргево до Русе