НОВИНИ

Наследниците на Пипи в театър "София"

Децата често ни показват верния път, въпросът е дали ги чуваме. Премиерният спектакъл в театър "София" събира детската мъдрост и играта, която ражда поуки. "Роня, дъщерята на разбойника" от Астрид Линдгрен се появява за първи път на българска сцена....със специално посвещение на Дафи. Момичето, което загуби живота си в безмислената война на пътя на пешеходната пътека до Америсанския колеж в София.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
22:30, 27.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още
наследниците пипи театър софия

Възрастните имат нужда от детска игра. Може би затова майката на Пипи дългото чорапче вдъхва сили на друга героиня - Роня. Точно тя и нейния приятел Бирк ще успеят да сдобрят два враждуващи от години рода. Режисьорката Катя Петрова поверява главните роли на първокурсници от театралната академия, а гледната точка е по-различна.

Катя Петрова - режисьор: Какво е най-важно. Да не правим стени. Да се търсим едни друг. Това децата го могат и посочват на родителите си - не с пръст. Те с действията си го правят.

Тези неща не се учат в училище. Няма ги в учебната програма. А защо не точно истории като тази да влязат в часовете.

Катя Петрова - режисьор: Децата, които са смели, спонтанни, които имат с позиция преди да са деформирани от институциите - тези деца имат страхотно чувство за справедливост за това, което трябва да направят.

Спектакълът "Роня, дъщерята на разбойника" не спестява тревогата от разминаването между поколенията. Като в детска игра, с музика, танци, анимация завихря зрителите с покана за смяна на местата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС ще дебатира по доклада на Еврокомисията
ВСС ще дебатира по доклада на Еврокомисията
 Физик опита да се простреля в името на науката (ВИДЕО)
Физик опита да се простреля в името на науката (ВИДЕО)