НОВИНИ

Как да си направим доброволчески клуб

Когато човек дарява умения и време, той развива способностите си и помага на кариерното си развитие. Това твърдение все по-често се доказва и в България, уверяват от най-голямата организация за подпомагане на доброволци у нас. Затова те започнаха кампания за активизиране на доброволчеството в училища и университети.

bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 29.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

България е на последните места в ЕС по развитие на доброволческата култура. Причината не е липсата на хора с подобна нагласа, а отсъствието на мотивиращи практики в родната образователна система.

"В Западна Европа и в Щатите е много разпространено, когато кандидатстващ в университет, дори да ти се изисква да имаш положен доброволчески труд. Като говорим за над 100 часа, за които трябва да получиш документ", обясни Павел Кунчев, директор на Time Heroes.

Всеки може да използва и професионалните си знания, за да дари част от тях и от времето си. От Time Heroes показаха как студенти или ученици могат да се обединяват в доброволчески клубове.

"Ако имате правно образование, опит в социални медии, счетоводител. Това е един много добър начин да вложите времето си. Така се увеличава ефектът от вашето време, тъй като влагате и уменията си", поясни Ния Кирякова.

Доброволческите клубове могат да обединят именно хора с професионални умения. А от организацията могат да им помогнат със съвети за структурирането на клуба, да ги упътят към подходящата кауза и начините за нейното популяризиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продавач на билети в градския спаси живота на пътниците на автобус 99
Продавач на билети в градския спаси живота на пътниците на автобус 99
Късмет или малшанс е да се родиш на 29-ти февруари?
Късмет или малшанс е да се родиш на 29-ти февруари?