НОВИНИ

Насрочиха референдума в Провадия за 14 май

В Провадия ще се проведе местен референдум, Общинският съвет го насрочи за 14 май и утвърди необходимите книжа и документи.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
12:00, 28.03.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Двата въпроса са свързани с възстановяването на Солените минерални бани и на болницата в града. Петчленен инициативен комитет организира подписката, с която се настоява Провадия отново да стане център за балнеолечение, като използва минералните си води, а единствената болница в градa да бъде възстановена във вида ѝ от 2010 година – с родилно и хирургично отделение.

Това е първият местен референдум в Провадия. Огранизаторите напомнят, че солената минерална вода в Провадия години наред е осигурявала уникално за страната лечение. Вода с подобно качество има само в Карлови Вари – Чехия, като провадийската е по-добра по някои показатели. В момента целият комплекс е в руини. Болницата също е затворена и живеещите в Провадия и региона трябва да пътуват до Варна. Очакванията са, че при положителен резултат от местния референдум в Провадия ще се отворят работни места и ще се подобри грижата за здравето на живеещите в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП провежда заседание на Изпълнителното бюро на партията
БСП провежда заседание на Изпълнителното бюро на партията
Разкриха нелегално производство на алкохол в района на Перущица
Разкриха нелегално производство на алкохол в района на Перущица