НОВИНИ

Пътуване с летяща кола? Реалност до няколко години

Пътуването с летяща кола може да стане реалност по-скоро, отколкото очакваме. Китайски автомобилен гигант и американски стартъп проект обединяват сили и ще работят затова хората да пътуват по-бързо и лесно.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
15:26, 14.11.2017
Чете се за: 00:26 мин.
Още

Представяли ли сте си как се качвате в колата си и вместо да се огледате настрани, преди да потеглите, да погледнете нагоре, за да видите дали може да излетите. Представите ви могат да станат реалност до 2 години, тъй като автомобилният гигант Жейянг и стартъп проектът Терафиджия подписаха договор за съвместна работа. Целта им е да създадат възможно най-добрия и удобен начин на пътуване.

Ли Шуфу, директор на автомобилния концерн Джиили: "Чувствам се ужасно, когато съм в задръстване. Шофирането във въздуха може да бъде много отпускащо, удобно, безопасно и икономично едновременно. Смятам, че пазарът в Китай е отворен за това."

Съвсем скоро може да се настаним удобно в летящите си коли и да излетим към желаната дестинация, тъй като двете компании смятат да реализират проекта си до 2023 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания ще насърчава доброволното кръводаряване
Кампания ще насърчава доброволното кръводаряване
Все още е затруднено движението по магистрала Тракия
Все още е затруднено движението по магистрала "Тракия"