Шестте сърнички бебета, спасени от природозащитници, са занесени в Зоопарк "Бургас". Животните станаха известни с това, че са взети от гората от хора, които мислели, че малките са изоставени от майките си. Бебетата вече са на около пет седмици и грижата за тях е поверена на специалистите от Бургаския зоопарк.

Бургас

След кратък разговор фондация "Дивите животни" намира отзив в лицето на бургаския специалист Кръстю Дъбов. Само за два часа грижливата стопанка на зоопарка ги приласкава и успява да ги нахрани с прясно мляко.

Венета Дъбова: Легнах на равно, за да съм на тяхната височина, легнах по корем на сеното, изчаках да ме опознаят, да свикнат с мен и им подадох малко бутилката.

Ели Кръстева: Това са сърнички, които са намерени от хората и поради незнание са ги взели.
Кръстю Дъбов - управител на зоопарка: Около два-три декара волиера ще им бъде построена, в която ще има природни условия и там ще се развиват в бъдеще. Те не могат да бъдат върнати в дивата природа, защото един път откъснати от нея, те са приобщени към хората.

Въпреки радостта, с която са посрещнати сърничките, специалистите от зоопарка казват, че има тенденция да се крадат животни от гората. Само бързата намеса на природозащитниците е спасила малките от сигурна гибел.

Гъбари се опитаха да продадат малка сърничка

Гъбари се опитаха да продадат малка сърничка

Гъбари опитали да продадат на мъж в София новородено сърне в найлонова торба. За това сигнализираха от фондация "Дивите животни". Мъжът обаче спасил с...