Тази година в подкрепа на инициативата "Българската Коледа" застана и НАТФИЗ. Младите актьори ще играят 2 учебни спектакъла на 18 декември като всички приходи от билетите ще бъдат преведени по сметката на кампанията.

Магията на театъра и магията на коледния дух обединяват сили в името на една кауза. Този петък дарителството ще завладее голямата и камерната сцена на НАТФИЗ. Спектакълът „Аргонавтика" с режисьор Снежина Танковска превръща древногръцкия мит в смайващо и привлекателно театрално преживяване, и ако дойдете да го видите, ще подарите надежда на децата на Българската Коледа.

Проф. Снежина Танковска - режисьор: "В рамките на нашето представление се съдържа всичко това, което колкото банално и общо да звучи, е част от тази инициатива. Въпросът е за индивидуалните усилия, въпросът е за битката за каузата, въпросът е какво печелим. "В представлението, в "Аргонавтика", в началото Аед, казва - "Нека ние бъдем добри, за да ви хареса нашата история, а вие които ни гледате и слушате бъдете щедри".

Мартина Кръстева - студентка в НАТФИЗ "Кр.Сарафов": "Театърът така може да изпълни докрай своята роля. Да облагородява, да помага, да променя хората.

Боян Арсов - студент в НАТФИЗ "Кр.Сарафов": И може би от точно това имаме нужда и ние хората да обърнем поглед и към други страни и други хора и да се опитаме да им помогнем".


Студентите на Ивайло Христов пък ще представят „От Червения плъх до Зелената звезда" на камерна сцена.

Проф. д-р Ивайло Христов: "Ние сме артисти! Освен да изиграем едно представление, друго нямаме какво да направим. В крайна сметка - децата...ако не подкрепяме тях кого друг да

подкрепим".

Елена Замяркова - студент от класа на професор д-р Ивайло Христов: Моето послание е да дойдат възможно най-много хора и чрез нашето представление да им дадем частица от нас пък те да дадат частица на децата.

Всеки, който желае да подари надежда, все още може да закупи билети за спекаклите. А ако все още не сте подготвили коледните подаръци, току-що ви предложихме една нестандартна идея.

Вижте повече за кампанията Българската Коледа