НОВИНИ

НАТО предложи да посредничи за уреждане на турско-германския спор

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предложи посредничество за уговаряне на посещение на германски депутати при германските войски, служещи в турска военна база, за да се намери решение на спора между съюзниците Германия и Турция, който пречи на операциите срещу Ислямска държава, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
08:33, 25.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
нато предложи посредничи уреждане турско германския спор

Столтенберг направи предложението вчера в момент, когато Анкара се опитва да ограничи икономическите последици от спора с Берлин. Турция се отказа от искането Германия да съдейства за разследване на стотици германски компании, които според Анкара може да са имали връзки с тероризма, посочва Ройтерс.

Турция отказа на германски депутати да посетят германските войници, разположени в турската военна база Инджирлик, в резултат на което Германия премести войските си в Йордания. Това предизвика тревога в НАТО и стана причина за предложението за посредничество, отбелязва Ройтерс. "Генералният секретар предложи да съдейства за уреждане на посещение на парламентаристи на летището в Коня в рамките на НАТО. Това летище е жизненоважно за операциите на НАТО в подкрепа на Турция и на коалицията срещу Ислямска държава", заяви говорителят на НАТО Пиърс Казалет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Компанията-майка на Гугъл със сериозни загуби на европейския пазар
Компанията-майка на "Гугъл" със сериозни загуби на европейския пазар
Пострадалите нотариуси са в добро общо състояние
Пострадалите нотариуси са в добро общо състояние