НОВИНИ

НАТО приветства контактите на високо равнище на страни членки с Русия

НАТО приветства двустранните контакти на високо равнище между държави от алианса и Русия. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
10:25, 25.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
нато приветства контактите високо равнище страни членки русия

"Приветствам двустранните контакти на високо равнище между страни от НАТО и Русия. Видяхме различни срещи, включително на равнище външни министри. Някои от шефовете на външни министерства имаха срещи с президента на Русия Владимир Путин", каза Столтенберг в интервю за ТАСС.

"Работил съм с Русия по различни направления. Русия има велика история, велика култура, страната е спомогнала за освобождаването на Норвегия във Втората световна война. Червената армия е дошла и е освободила Норвегия, ние помним това и го отбелязваме всяка година", посочи норвежецът, генерален секретар на Северноатлантическия съюз.

"Когато Русия започне да спазва границите и спре да подкрепя и финансира сепаратистите в Източна Украйна, това ще е най-важна стъпка за подобряване на отношенията между Русия и НАТО", заяви генералният секретар на алианса. Той подчерта важното значение на спазването на Минските споразумения за уреждане на конфликта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 688 евро на година ще са загубите за пенсионерите в Гърция
До 688 евро на година ще са загубите за пенсионерите в Гърция
Девети средновековен фестивал на крепостта Червен
Девети средновековен фестивал на крепостта Червен