Натоварено движение в страната в първия почивен ден. Особено натоварен беше трафикът по магистрала "Хемус", по целия път София - Варна и на пунктовете по българо-гръцката граница. В много участъци се образуваха тапи и задръствания.

Транспортен хаос и катастрофа на АМ Хемус" в първия почивен ден. Хиляди шофьори попаднаха в капана на километрично задръстване при разклона за Ябланица. Движението беше затруднено до разклона за Велико Търново и Плевен.

Наши зрители ни изпратиха кадри в рубриката mynews и информация, че в участъка не е имало нито един полицейски патрул, който да подпомага движението. Автомобилите са се движели с 20 км/час. Налагало се е хората да спират коли в насрещното платно, за да получат информация за трафика.

От МВР заявиха, че е осигурено необходимото полицейско присъствие по главните пътища на страната. Причината за тапата е прекалено интензивният трафик.

В посока Гърция колони от автомобили се образуваха в следобедните часове на местата, където четирилентовият път на автомагистрала "Струма" преминава в двулентов на главен път Е-79. Интензивно беше движението на българо - гръцки пунктове "Кулата" и "Маказа". Засилен трафик и на Дунав мост 1. Към 16 ч. от Румъния са влезли около 5 000 коли с туристи от северната ни съседка. Това са 4-5 пъти повече автомобила от обичайното.