Засилен беше трафикът през последния почивен ден в цялата страна. Най- натоварено беше по магистралите във вътрешността на страната и на граничените пунктове с Гърция. По данни на Института за анализ и оценка на туризма над 100 хиляди души днес са се...

Засилен беше трафикът през последния почивен ден в цялата страна. Най- натоварено беше по магистралите във вътрешността на страната и на граничените пунктове с Гърция. По данни на Института за анализ и оценка на туризма над 100 хиляди души днес са се прибрали в страната от почивките си. Натоварено беше движението през целия ден по главен път Е-79 и автомагистрала „Струма”. Колони от автомобили се образуваха и в района на граничен пункт „Кулата-Промахон.”

Най-натоварено беше движението в следобедните часове. В района на Симитли на главен път Е-79 се образуваха колони, защото се събират двата потока пътуващи - идващите от Банско и тези от Кулата. Пътни полицаи регулираха движението и поетапно пропуска автомобилите. От Симитли до Благоевград максималната скорост, с която можеше да се кара, беше около 30-40 километра в час. Част от хората бяха избрали да тръгнат още в ранните часове, за да избегнат задръстванията.

Някои от шофьорите дори предпочетоха да минат през граничен пункт Илинден – Ексохи, където не беше натоварено движението и не се налагаше да чакат дълго.

Умерен беше и трафикът на граничния пункт „Дунав мост” в Русе. По съоръжението преминаваше обичайният поток от коли и камиони. Очаква се да се движението да стане натоварено, след 20 часа, когато ще отпадне забраната за придвижване на тежкотоварни камиони над 12 тона. През последния почивен ден в София са влезли приблизително 200 хил. автомобила. Трафикът стана най-интензивен в ранния следобед. Катастрофа край с. Пасарел взе една жертва, а четирима са ранени. Заради инцидента движението в посока София беше затруднено. През целия ден на булевардите "Ботевградско шосе" и "Цариградско шосе", където се извършват ремонтни дейности, имаше полицейски екипи, които да подпомагат влизането на автомобилите в столицата.