Натоварено движение по магистралите и основните пътища в страната в първия почивен ден от Великденските празници.

Опашки имаше на Капитан Андреево. Срив в компютърната система затрудни трафика през българо-турската граница. По магистралите "Тракия" и "Хемус" имаше задръствания около отсечките, които се ремонтират.


© БГНЕС
Внимание шофьори: 1000 лева глоба за каране в аварийната лента на магистралата

Внимание шофьори: 1000 лева глоба за каране в аварийната лента на магистралата

Засилен продължава да бъде трафикът по магистрала "Тракия“ в района на Пазарджик. Остава натоварено движението и по "Хемус" и по главните пътища от ре...

Много интензивно беше движението в посока основните изходи от страната.

На граничен пункт „Кулата", от сутринта се образува километрична колона от автомобили чакащи да влязат в Гърция. Опашки имаше и по границата с Турция.

По магистралите "Тракия" и "Хемус" имаше задръствания преди навлизане в отсечките, които се ремонтират. Натоварено беше движението и по главен път Е 79, като в отсечката от Благоевград до Симитли се образуваха колони от автомобили, а придвижването ставаше изключително бавно.

Допълнителни полицейски екипи имаше разположени по най-натоварените трасета и изходите на големите градове. Те следяха за безопасността на движението и при необходимост регулираха трафика. По данни на полицията, над 280 хиляди българи ще пътуват по време на четирите почивни дни по Великден.

До 20 часа днес е забранено движението на камиони

До 20 часа днес е забранено движението на камиони

Движението на камиони над 12 тона, както и на земеделска и строителна техника ще бъде забранено до 20 часа тази вечер, съобщиха от Пътната агенция.