НОВИНИ

Национален траур в Гърция в памет на жертвите от наводненията

Гръцкият премиер Алексис Ципрас в свое обръщение обяви национален траур в страната в памет на жертвите от убийствените наводнения, взели до момент 15 жертви, съобщават медиите.

bnt avatar logo
от БТА
09:00, 16.11.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Обявяването на национален траур е най-малкото, което можем да направим, каза премиерът. Вътрешното министерство на Гърция се очаква да обяви тридневен национален траур. Ципрас увери, че "ще бъде направено задълбочено разследване, за да не се повтори подобна катастрофа".

Той се ангажира, че правителството ще помогне на семействата на жертвите с всички възможни средства, като изтъкна, че домакинства и предприятия, засегнати от катастрофалните наводнения, ще бъдат подпомогнати.



;

Дъжд и буря в Гърция и за днес прогнозира националната метеорологична служба, съобщават още гръцките медии.

На места бурята ще е силна, особено в района на Йонийско море, в континенталната част, на остров Евбея, Спорадските острови и твърде е възможно през нощта да обхване и Цикладските острови, както и западната част на остров Крит, предупреждават синоптиците.

От началото на седмицата времето в Гърция рязко се влоши, след като ураганът "Евридика" връхлетя страната, а проливни дъждове и силен вятър предизвикаха библейски наводнения и взеха 15 жертви в областта Атика край гръцката столица Атина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джамбазки за доклада на ЕК: Мониторингът на България е дискриминационен
Джамбазки за доклада на ЕК: Мониторингът на България е дискриминационен
​Подтикват ли социалните мрежи децата към насилие?
​Подтикват ли социалните мрежи децата към насилие?