НОВИНИ

Национални дни на кариерата в Русенския университет

Над 30 компании от цялата страна се представиха на 11-ото изложение Национални дни на кариерата в Русенския университет. Така, освен че те могат да си намерят необходимите професионални кадри, и студентите имат шанс да започнат работа по специалността.

bnt avatar logo
от Теодора Узунова
20:12, 23.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.

Освен стаж за завършващите студенти, компаниите предлагат още постоянна работа и кариерно развитие. Първокурсниците пък могат да се ориентират какви специалисти се търсят. Повечето младежи още отсега се надяват да намерят работа по специалността, в която се обучават.

„Надявам се нещо в Общината. В момента обикалям и търся първо стаж“, разказа един от студентите.

Студентите имат възможността да избират между компании с добро име не само в страната, но и на международния пазар. Сред предлагащите работа и стаж е военният завод край село Николово. Ивелина Манолова коментира, че дългогодишният проблем с липсата на инженери все още не е преодолян. Но фирмата има стратегия за младите кадри.

„Този човек най-добре би било да влезе в производството, да се изцапа инженера, да усети атмосферата, да пипне детайлите, да види процеса от А до Я“, сподели мениджърът Ивелина Манолова.

Ръководството на завода залага и на директната връзка с техническите висши училища и с професионалните гимназии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени мерки по българските граници
Засилени мерки по българските граници
​Обстановката в Брюксел започва да се нормализира
​Обстановката в Брюксел започва да се нормализира