НОВИНИ

Националният балет на Софийската опера на турне в Испания

Изключително успешно мина турнето в Испания на балета на Софийската опера. Веднага след това художественият му ръководител Сара-Нора Кръстева получи заедно с 16 именити творци и артисти от министър Вежди Рашидов най-високото и престижно отличие на Министерството на културата наградата „Златен век". За емоциите и преживяванията по време на турнето и възхода на националния балет - разказва Андреа Драганова.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
09:45, 18.12.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Истински фурор предизвикаха танцьорите от националния ни балет в Испания. По време на триумфалното турне пред повече от 11 хиляди зрители балетните ни артисти представиха емблематичната творба по музика на Микис Теодоракис „Зорба Гъркът".

Сара-Нора Кръстева:
Наистина изключително голям успех! Тук спектакълът се играе вече 21 години, но там нямат този шанс да го гледат толкова често спектакъла на Лорка Масине, който също беше с нас на първия спектакъл. Първата зала в Билбао беше с 2700 човека в салона и когато гръмна аплауза на финала на спектакъла, честно аз се разплаках! Веднага ни поканиха пак. Живот и здраве ще повторим гастрола!

Броени часове след като се завърна от Испания Сара-Нора беше отличена с наградата "Златен Век".

Сара-Нора Кръстева:
Изключително голяма чест. Много съм щастлива разбира се. Всеки човек, когато някой е оценил труда му и то от такова ниво, се чувства окрилен и това дава сили да продължиш напред!

Сара Нора е горда, че от доста време насам националният балет върви само във възходяща посока и се надява това да продължи и в бъдеще. След постиженията през изминалата година, за 2017-та тя пожелава на себе си и своите колеги най-ценното.

Сара-Нора Кръстева:
Да продължаваме да радваме публиката. Това е мисията на нашия живот, да имаме шанса да го правим!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиктограмите емоджи в музея на модерното изкуство в Ню Йорк
Пиктограмите емоджи в музея на модерното изкуство в Ню Йорк
Недоволство във Венецуела заради план за извеждане от употреба на банкнота
Недоволство във Венецуела заради план за извеждане от употреба на банкнота