Националният съвет на БСП се събра на заседание в централата на "Позитано 20" преди предстоящия конгрес на партията на 26-ти януари.

Какво обсъжда левицата - вижте повече от прякото включване на Надежда Василева.

Социалистите обсъждат основните акценти в предизборната платформа. Ключов въпрос е и кой ще оглави листата за предстоящите евроизбори, особено след интервюто на депутата от БСП Александър Симов, че ако това е Сергей Станишев, той може да отблъсне избирателите на партията.

Сергей Станишев- председател на ПЕС: Вие имате предвид едно интервю? Ха! Вижте, те дори не заслужават коментар от мен, особено, имайки предвид, че човекът, който го е направил е известен в БСП, че неговите убеждения, като правило следват смяната на ръководството в БСП.

Деница Златева, заместник-председател на БСП: Всичките сегашни евродепутати имат място в следващата листа. Решението дали аз ще се кандидатирам, ще го съобщя на основните партийни организации, когато започне процесът на номинации.

Михаил Миков: Това, което се случва около подреждането на листите и тези атаки срещу Станишев, вредят за европейските избори.
Сергей Станишев: За мен е важно да работя в следващия Европарламент

Сергей Станишев: За мен е важно да работя в следващия Европарламент

Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който беше преизбран на пост...