Националният съвет на БСП ще реши дали президентът на ПЕС Сергей Станишев ще бъде включен в кандидатската листа на партията за Европейския парламент. Така лидерът Корнелия Нинова отговори на въпроса възможно ли е Станишев изобщо да не бъде включен сред кандидатите, каквото мнение е изразила вчера тя. Пленумът на левицата избра Елена Йончева за водач на листата.

Корнелия Нинова напомни, че според устава и правилата за номиниране Националният съвет на партията има последната дума кой ще влезе в кандидатската листа на левицата и на кое място ще бъде подреден.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Решението ни е такова заседание да има в първата половина на април, така че до тогава изчакайте, моля. Националният съвет ще подрежда листата и местата в нея.

Нинова отхвърли съмненията на вътрешната опозиция за манипулации при гласуването за водач на листата.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Ако някой има жалби, съмнения, има партия, има контролни органи - да ги отнесе тук, а не да ги развява по телевизиите. Ако си търсиш оправдание за една загуба, можеш да намериш много обяснения, но факт е, че Националният съвет избра Елена Йончева за водач на листата.

В предаването на БНТ "Още от деня" Елена Йончева се съгласи, че дебатът кой ще води листата на БСП е бил доста тежък, но смята, че това е нормален процес.

Елена Йончева: Евролистата на БСП е резултат от демократично гласуване

Елена Йончева: Евролистата на БСП е резултат от демократично гласуване

Българската социалистическа партия излъчи лидера на листата си за Европейските избори. Елена Йончева ще води кандидатите на социалистите. На второ мяс...

Елена Йончева - водач на листата на БСП за ЕП: Моето мнение лично е, че Станишев е един от най-успешните европейски политици.

- Защо той не води листата като е толкова добър политик?

- Защото има демокрация, защото така са гласували хората. Смятам, че това е обективно решение.

Елена Йончове посочи още, че тя е била издигната от 266 организации, а Сергей Станишев от 230, или общо двамата са събрали 80% от номинациите от цялата страната.

Елена Йончева е водачът на листата на БСП за евроизборите

Елена Йончева е водачът на листата на БСП за евроизборите

Елена Йончева ще води листата на БСП за евроизборите. Тя спечели с 95 на 75 гласа пред президента на ПЕС Сергей Станишев. Двамата получиха най-много н...