Националното музикално училище "Любомир Пипков" би първия учебен звънец с нов директор след 25 години. Столина Добрева, която е негов бивш възпитаник и преподавател, се заема с нелеката задача на управлението му.

София

В последните 34 години Националното музикално училище "Любомир Пипков" се превръща във втори дом за новия директор Столина Добрева. През 1983 г. тя за първи път прекрачва прага му като негов възпитаник. След това от 1993 година досега тя преподава тук.

Столина Добрева - директор: "Моите ученици са лауреати на над 150 награди на национални и международни конкурси и всъщност най-голямото предизвикателство може би ще е това да съвместявам двете дейности, тъй като аз искам да продължа да уча младите китаристи на България."

Един от основните приоритети в управлението на новия директор е да запази традициите на училището и да привлече нови учители.

Столина Добрева - директор: "Това, което имаме желание с моя екип да постигнем в бъдеще да дадем път на по-млади преподаватели, защото това е един проблем в образователната система. Искаме да подпомогнем приемствеността - да дойдат по-млади колеги в училището, за да почерпят от опита на по-възрастните колеги.

А това, което новият директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков" обещава, е да бъде взискателна към учените си и винаги да им помага в красивия, но труден свят на музиката.