НОВИНИ

Националното музикално училище на 115 години

Националното музикално училище отбелязва своите 115 години с голям концерт в парка на Военната академия. Младите инструменталисти са подготвили разнообразна и интересна музикална програма, с който да отпразнуват юбилея заедно с публиката.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
12:50, 01.07.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Висок професионализъм в изкуството, дисциплина и постоянство.На това възпитават учителите на Националното музикално училище своите ученици.

Държат на приемствеността, защото точно тя е в основата на доброто реноме на българските класически музиканти далеч извън пределите на България. Всеки ученик тук е индивидуалност с неповторим талант, който се развива с много грижи, подкрепа и любов от преподавателите. И резултатите са красноречиви.

Столина Добрева- директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков": Изявите на нашите ученици продължават да се множат, те имат постигнати над 500 награди от национални и международни състезания. Нещо ново за училището през тази година е, че трима от нашите ученици с конкурс спечелиха участие в първата младежка академия на Концертгебау оркестър - нещо, с които много се гордеем. И освен всичко друго, ние, както винаги, се опитахме да дадем възможност на повече ученици да се изявят като солисти на оркестри, това бяха над 40 ученици, които бяха солисти на софийски и оркестри от съседните на София градове.

Ръководството на училище особено се гордее, че през последните години то става все по-популярно и кандидатите да учат в него всяка година се увеличават.

Чувствително е подмладен и екипът на преподавателите. Част от учениците се връщат като педагози. Всичко това с единствената цел, България да продължи да създава качествени музиканти, които да дават възможно най-добрия облик на националната ни култура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пол Боевски остава в ареста
Пол Боевски остава в ареста
550 години от връщането на мощите на Свети Иван Рилски в Рилския манастир
550 години от връщането на мощите на Свети Иван Рилски в Рилския манастир