За инцидента с влаковата композиция в Пловдив беше уведомен главният прокурор и по негово разпореждане следователи от Национална следствена служба (НСлС) поемат разследването. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Пловдив

© БГНЕС

Екипи от следователи и експерти, които имат опит в разследването на жп-катастрофи пътуват към местопроизшествието на гарата в Пловдив.

"Разследването се ръководи на място от окръжния прокурор Румен Попов и в рамките на днешния ден стартираме с огледи на местопроизшествие и разпити на свидетели.

Изпращат се мобилните криминалистически лаборатории на място, а експертите, които сме ангажирали да подпомагат разследването са същите, които участваха като подпомагащ екип и при разследването на Хитрино.

Собственикът на влаковата композиция е същият, който е собственик и на влаковата композиция в Хитрино“, обясни Арнаудова.

Разследва се престъпление по транспорта с причинени имуществени вреди.

Ниска скорост е предотвратила обръщането на вагоните с газ край гара Пловдив

Ниска скорост е предотвратила обръщането на вагоните с газ край гара Пловдив

Товарна композиция с пропан-бутан дерайлира на гара Пловдив. Спряно е движението на влакове между Пловдив и Филипово в посока Карлово. Излезли от релс...