НОВИНИ

Натюрмортът и други живописни търсения на Кирил Кацаров

Най-новата изложба на художника Кирил Кацаров е политематична и разнообразна като тематика, но фокусът на част от работите е натюрмортът. И по-точно неговото присъствие в модерния, дигитален свят. Не случайно сред образите в натюрмортите присъстват мобилни устройства: таблети, лаптопи, дистанционни.

натюрмортът живописни търсения кирил кацаров
bnt avatar logo
от БНТ
09:51, 18.04.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Авторът е искал да представи съвременната епоха като време на подмяна на истинските ценности, на променени възприятия, на илюзия и липса на присъствие. Реалността е модифицирана, а обектите в някои картини не присъстват действително, а само като отражения.

Друга линия, застъпена сред работите, e темата за писането. Авторът е завършил и българска филология, затова литературата е нещо, което винаги го е вълнувало. Двете картини посветени на темата поставят въпросите за вдъхновението, музата и дилемата с избора между минало и бъдеще. Дигиталните технологии отново присъстват в символния свят на твореца, примамващи и едновременно с това отблъскващо бездушни.


;

Интересен факт е, че маслената техника, представена в тази изложба, е изцяло нова за автора, защото Кирил досега се е изявявал главно с акрилна техника и колажи.

Това е втора изложбата за артиста в галерия Форум - Хасково и десета самостоятелна от досегашните му участия, и ще продължи от 20-ти до 6-ти май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест за справедлива присъда за убиеца на Емил Ботев
Пореден протест за справедлива присъда за убиеца на Емил Ботев
Секнаха паричните потоци на Ислямска държава
Секнаха паричните потоци на "Ислямска държава"