НОВИНИ

Наводнени училища в бургаския квартал Горно Езерово и село Равнец

Частично бедствено положение е обявено в Бургаско. Пред БНТ кметът на града Димитър Николов съобщи, че заради поройните дъждове в квартал Горно Езерово и село Равнец училищата са наводнени и децата днес няма да ходят на училище.

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 25.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Димитър Николов - кмет на община Бургас: Частично бедствено положението е обявено в 5 от населените места. В западната част на общината, в две населени места е обявен неучебен ден заради наводнени училища - с. Равнец и кв. Горно Езерово. Има два затворени пътни участъка между с. Братово и кв. Долно Езерово и за село Извор. Около 25 са наводнените къщи. Около 3:30 ч. тази нощ успяхме да евакуираме хората. В съседната община Камено има по-сериозни щети от наводнението. Излели са се над 60 л/кв. м. дъжд за много кратко време.
;

Кметът е наредил мобилизация на допълнителни сили и средства от всички общински предприятия и фирмите за пътна и "зелена" поддръжка. Привлечени са и доброволческите формирования за отводняване с помпи на наводнените имоти. Наводнени са десетки къщи в селата Равнец и Братово, кварталите "Горно Езерово" и "Долно Езерово", комплекса "Меден рудник". Затворени са пътищата "Долно Езерово" - Братово и Извор - Зидарово. Нивото на река Изворска се е повишило с 3 метра и на места тя прелива. На всички горещи точки са изпратени екипи. Масово се почистват шахти, за да се оттече по-бързо дъждовната вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Формулата на Айнщайн за щастието е продадена за 1,3 милиона долара
Формулата на Айнщайн за щастието е продадена за 1,3 милиона долара
Уловът на пъстърва е забранен през следващите три месеца
Уловът на пъстърва е забранен през следващите три месеца