НОВИНИ

Наводнение в Ихтиман след проливните дъждове

43 къщи в квартал "Мъти вир" са отводнени от пожарната през изминалата нощ. Екипите продължиха да работят и днес следобед. След пороя нивото на водата е достигало над половин метър. Няма пострадали от бедствието хора. Живеещите в ромската махала обаче се опасяват, че трудно ще възстановят домовете си заради липсата на средства.

Айше Сали
от Айше Сали
20:57, 10.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В ихтиманския квартал "Мъти вир" почти няма незасегната къща, а калта и тинята по улиците все още напомнят за снощния порой.

Валентин Величков: Бяхме цяла нощ дежурни. От страх не сме спали даже. Каквото гледате по мене, това си го имам - и дрехи и багаж, всичко отиде по дяволите! Ако не помагат ей така ще сме си - ще си постиламе мокрите дюшеци и ще спим.
Гергана Коева: Имах доста вода вътре. Снощи с кофи съм я изхвърляла. Бях цяла нощ с децата навънка.

И това не се случва за първи път. Тук, в най-ниската част на града, канализация липсва, а колкото от постройките са законни, е спорен въпрос. Повечето хора в квартала са безработни и с по няколко малки деца. Надеждата им е, че държавата ще помогне за възстановяването на щетите. Въпреки грижите заради наводнението днес в "Мъти вир" имаше повод и за радост. Седмицата в махалата завърши с тъпани и сватба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов ще е в Турция на 12 юни по покана на колегата си Бинали Йълдъръм
Бойко Борисов ще е в Турция на 12 юни по покана на колегата си Бинали Йълдъръм
Програмата на БНТ за Световното първенство по футбол в Русия
Програмата на БНТ за Световното първенство по футбол в Русия