НОВИНИ

Наводнения и бури във Франция и Германия

Части от Западна Европа са все така в плен на природни бедствия, но в два департамента на Южна Франция горещините бяха заместени от бури с проливни дъждове. Продължават издирването на възрастен германец, обитател на къмпинг, който е бил отнесен с караваната си от водите на придошла река. Стотици хора са евакуирани от къмпинги. Силни бури с ураганни ветрове преживя и Северна Германия.

Фани Аронова
от Фани Аронова
17:24, 10.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Това е караваната на изчезналия германец, заснета във водите на придошлата река Ардеш. Тя е отнесена от къмпинг, заедно със собственика, който се подслонил вътре от дъжда, а по-късно е открита празна край реката.

В департамента Ардеш отчетоха над 3000 гръмотевици. По улиците на градчето Бериас потекоха реки, а обитателите на близкия къмпинг бяха принудени да го напуснат.

- Имаше много светкавици и гръмотевици. Валя много дъжд. Много дъжд! Беше впечатляващо.

Вятърът отнесе покриви. Пострада дори часовникът на църквата.

- Моите керемиди издържат на вятър със скорост до 130 км/ч., а сега всички са отнесени. Значи скоростта е била поне 150 км/ч.

Стотици пожарникари и хеликоптери участваха в евакуациите на хора от къмпинги в департаментите Ардеш и Гар. Обстановката постепенно се нормализира.

;

След жегите бури бушуваха и в Германия - в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония. Ветрове със скорост до 140 км/ч. са съборили дървета. Има пострадали хора и е нарушено сериозно движението по пътищата. Заради тежките метеорологични условия Германските железници спряха движението по няколко линии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настояват за спешен ремонт на пътя до Рилския манастир
Настояват за спешен ремонт на пътя до Рилския манастир
Стачката на пилотите на Райънеър засегна над 55 хиляди пътници
Стачката на пилотите на Райънеър засегна над 55 хиляди пътници