Части от Западна Европа са все така в плен на природни бедствия, но в два департамента на Южна Франция горещините бяха заместени от бури с проливни дъждове. Продължават издирването на възрастен германец, обитател на къмпинг, който е бил отнесен с караваната си от водите на придошла река. Стотици хора са евакуирани от къмпинги. Силни бури с ураганни ветрове преживя и Северна Германия.

Това е караваната на изчезналия германец, заснета във водите на придошлата река Ардеш. Тя е отнесена от къмпинг, заедно със собственика, който се подслонил вътре от дъжда, а по-късно е открита празна край реката.

В департамента Ардеш отчетоха над 3000 гръмотевици. По улиците на градчето Бериас потекоха реки, а обитателите на близкия къмпинг бяха принудени да го напуснат.

- Имаше много светкавици и гръмотевици. Валя много дъжд. Много дъжд! Беше впечатляващо.

Вятърът отнесе покриви. Пострада дори часовникът на църквата.

- Моите керемиди издържат на вятър със скорост до 130 км/ч., а сега всички са отнесени. Значи скоростта е била поне 150 км/ч.

Стотици пожарникари и хеликоптери участваха в евакуациите на хора от къмпинги в департаментите Ардеш и Гар. Обстановката постепенно се нормализира.

Франция е обхваната от проливни дъждове

Франция е обхваната от проливни дъждове

След горещата вълна Франция е обхваната от проливни дъждове. Наводненията в Южна Франция доведоха до евакуацията на десетки хора. Един човек е изчезна...

© снимки: БТА

След жегите бури бушуваха и в Германия - в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония. Ветрове със скорост до 140 км/ч. са съборили дървета. Има пострадали хора и е нарушено сериозно движението по пътищата. Заради тежките метеорологични условия Германските железници спряха движението по няколко линии.

​Силни бури нарушиха транспортния трафик в Северна Германия

​Силни бури нарушиха транспортния трафик в Северна Германия

Силни бури бушуваха вчера в части от Северна Германия, предаде Асошиейтед прес. Ветрове със скорост до 140 км/ч събориха дървета на някои места и нару...