НОВИНИ

Наводнения в Бангладеш взеха живота на 82 души, блокирани са 5 милиона

Над 5 милиона души в Бангладеш са блокирани, след като наводнения, предизвикани от мусонни дъждове, потопиха над една трета от южноазиатската страна и отнеха живота на най-малко 82 човека, съобщиха снощи властите, цитирани от ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
22:02, 19.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
наводнения бангладеш взеха живота души блокирани милиона

Много от жертвите са се удавили, а други са били ухапани от змии или ударени от ток, уточни представител на службата за управление при бедствия. Общо 27 от 64 административни района, което е над 35 процента от сушата в страната, са наводнени от миналата седмица.

Редица ферми и обработваеми земи на север и североизток са отмити от реки, придошли от съседна Индия. Броят на засегнатите хора е 5,14 милиона. Над 650 000 хектара земеделски земи са под вода.

Министърът на управлението при кризи и помощта при бедствията Мофазал Хосейн Чаудхури съобщи, че правителството е раздало достатъчно количество суха храна, ориз и пари в брой в подкрепа на пострадалите.

През юни над 130 души загинаха при свлачища, предизвикани от проливни дъждове в хълмистата югоизточна част на Бангладеш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изчезнал имам в Испания е смятан за ключова фигура при атентатите
Изчезнал имам в Испания е смятан за ключова фигура при атентатите
Възстановява се движението по Цариградско шосе в посока Софийски университет
Възстановява се движението по "Цариградско шосе" в посока Софийски университет