НОВИНИ

Топ 5 на музеите във Варна

В седмичната анкета ТОП 5 тази седмица Ви попитахме кои са най-атрактивните музеи във Варна . Ето как са ги подредили зрителите на БНТ 2 в анкетата на сайта news.bnt.bg.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
18:00, 21.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Музей на куклите

На пето място зрителите на БНТ 2 са поставили Музея на куклите - единствен по рода си на Балканите и един от малкото в Европа. Експозицията представя близо 140 театрални кукли както и елементи от декори.

Етнографски музей

Четвъртото място е за Етнографския музей. В него е експонирано огромното разнообразие от културата и бита на хората от Варненския край от втората половина на XIX и началото на XХ век.

Природонаучен музей

Третото място в анкетата е за Природонаучния музей. В него са подредени интересни експонати от организмовия свят на Черно море и Българското черноморско крайбрежие.

Елена: “Бихме искали да се популяризира това място и да идват повече ученици, защото е магическо да виждаш животните, как те изглеждат, не само на телевизията”.

Археологически музей

На второ място зрителите на БНТ 2 поставиха Археологическия музей. В музея се съхранява откритото през 1972 година край Варна най-старо обработено злато в света.

Военноморски музей

Според варненци първо място в рубриката ТОП 5 е за Военноморският музей.

Отвън са представени всичките образци на оръжия на флота от доста време насам, така че доста интересни работи могат да се видят” .
Самите галерии, униформите на войниците, които са служили на корабите”.

Най-ценният експонат е миноносецът "Дръзки", който е успял да потопи турския крайцер "Хамидие" на 12 ноември 1912 година. Това е единственият кораб от този тип, съхранен до наши дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мустафа Карадайъ заклейми участието на националистите във властта
Мустафа Карадайъ заклейми участието на националистите във властта
26 години от убийството на Раджив Ганди
26 години от убийството на Раджив Ганди