НОВИНИ

Руснаците масово се отказаха от почивка в Анталия

Хотелиерите в турския средиземноморски курорт Анталия отчитат най-лошия юни заради огромния спад на броя на туристите, съобщи в. "Хюриет дейли нюз".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:24, 20.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
руснаците масово отказаха почивка анталия

Броят на руските туристи, пристигнали в курорта в периода от 1 до 16 юни, е намалял с 98,5 на сто, а броят на германците е намалял с 45 процента, сравнено със същия период през 2015 г.

Заради дипломатическата криза между Турция и Русия (след свалянето на руския бомбардировач Су-24 през ноември) и опасенията за сигурността на фона на зачестилите атентати в Турция броят на руските туристи в Анталия през първите пет месеца на годината е намалял с 96 процента, а на германските - с 30 на сто.

Според данни на летище Анталия броят на чуждестранните туристи, пристигнали в града от 1 до 16 юни, е намалял с 59 на сто (до 302 хиляди туристи). Броят на руските туристи в курорта е намалял до 3517 души.

Същевременно през първата половина на месеца в Анталия са пристигнали двойно повече туристи от Украйна (спрямо същия период на миналата година) - 42 хиляди души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурори влизат в Дома да деца, след трагичния инцидент
Прокурори влизат в Дома да деца, след трагичния инцидент
Автомобилът на бъдещето
Автомобилът на бъдещето