НОВИНИ

Най-малко 25 затворници бяха убити при размирици в бразилски затвор

Най-малко 25 затворници бяха убити при сблъсъци между враждуващи групи в изправително заведение в щата Рорайма, Северна Бразилия. Това съобщиха официални източници, цитирани в местни медии.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:59, 17.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
затворници бяха убити размирици бразилски затвор

Седмина от убитите затворници в селскостопанската изправителна колония в Боа Вища, административен център на щата, са били обезглавени, шестима - изгорени живи. Полицията е сложила край на размириците.

Узиел Кащру от щатските власти обясни, че вчера следобед били взети като заложници стотина роднини на затворници, дошли на свиждане. Изтърпяващи наказание от един блок в затвора, въоръжени с ножове и дървени пръти, превзели друга сграда в комплекса, разположен на 3400 км от Рио де Жанейро. Бунтовниците настояли там да пристигне съдийка от местен наказателен съд. Специални полицейски сили обаче нахлули в комплекса, освободили заложниците и потушили бунта.

Вчера бразилските власти съобщиха, че един от заподозрените в подготовка на атентат по време на олимпиадата в Рио де Жанейро, Валдир Перейра де Роша, задържан през юли, е бил пребит до смърт от затворници в изправително учреждение в град Варзеа Гранди, предаде ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина при тежка верижна катастрофа край Ябланица
Мъж загина при тежка верижна катастрофа край Ябланица
Иран кани чуждестранни компании на търг за петролни и газови проекти
Иран кани чуждестранни компании на търг за петролни и газови проекти