Най-малко четирима души са загинали, а 21 са в неизвестност, след като корабче се преобърна в северозападната част на Пакистан, съобщиха официални представители. Спасителната операция продължава, но надеждите за намиране на оцелели избледняват, съобщава АФП.

© БГНЕС

Корабчето е превозвало пътници по река Инд от Шангла до Харипур в провинция Хибер Пахтунква в сряда, когато се е преобърнало.

"На кораба е имало 38 души, когато инцидентът се е случил и 13 души са спасили живота си чрез плуване до брега", заяви местният полицейски служител Захид Улах.

"Течението на реката е много бързо, тя е много дълбока, което намалява шансовете за оцеляване, но ние ще продължим спасителната операция, докато не бъде намерен и последният човек", добави той.

Старшият полицейски служител Мухамад Али Бабахел заяви, че инцидентът се е случил в отдалечено място със слаба комуникация, което означава, че служителите са научили за него дълго след като се е случило. "Спасителната операция продължава, но има малки шансове за оцеляване".

Бабахел каза още, че местните жители в северните области на Хибер Пахтунква използват корабчета за пътуване, защото пътищата в района са неасфалтирани и така спестяват време.