Най-малко 65 души, включително 11 полицаи, са ранени при бурните протести в Париж. Арестувани са над 140 души, съобщи френската полиция. Някои от протестиращите палиха автомобили и кофи за боклук в центъра на столицата, след като в резултат на ожесточени сблъсъци силите на реда ги изтласкаха от района на Триумфалната арка. По същото време други протестиращи - т. нар. "жълти жилетки" - участваха в мирни шествия в различни части на Париж.

В Холандия полицията затвори комплекса на парламента в Хага, след като там в се събраха около 100 "жълти жилетки", за да протестират срещу правителствената политика. По-късно част от демонстрантите се разпръснаха, а останалите бяха съпроводени от полицаи на коне и с автомобили извън района на парламента.

Холандски медии съобщиха за двама задържани от полицията в Хага и за протестен водач, задържан в южния град Маастрихт. Засега хагската полиция не е потвърдила информацията.

Над 140 души са задържани при демонстрациите в Париж

Над 140 души са задържани при демонстрациите в Париж

Броят на задържаните при сблъсъци с полицията в центъра на Париж надхвърли 140 души, по данни на френската полиция. През целия следобед властите се оп...